Parintele nostru Nicolae…


Blandul, bunul, radiosul, nonagenarul si venerabilul nostru Parinte Nicolae Bordasiu a fost, pentru unii, Parintele lor duhovnicesc, pentru altii nasul lor, pentru altii profesorul, dirigintele sau directorul lor, pentru altii colegul lor, pentru altii vecinul sau camaradul lor, iar pentru altii a fost, probabil, mai multe sau chiar toate acestea la un loc!
De aceea plecarea lui dintre noi, chiar si la aceasta varsta, este una tare dificila fiindca unul ca sfintia sa nu poate fi inlocuit/substituit!
Drept urmare, noi, in aceste momente, venim la capataiul Parintelui, cu o rugaciune, o lumanare si o floare, in semn de aleasa recunostinta si deosebita apreciere sau admiratie pentru Duhovnicul, Slujitorul, Scriitorul, Propovadutorul, Apologetul si Marturisitorul Nicolae Bordasiu – omul, neobosit si plin, inca, de planuri, activitati, actiuni si proiecte, culturale, editoriale, spirituale si duhovnicesti, veridice, autentice si veritabile!
Dumnezeu insa, in inteleapta-I cantarire, cumpanire, ratiune si cugetare, l-a chemat la Sine pe slujitorul Sau, loial, fidel si credincios – Nicolae Sacerdotul, pentru a-i darui odihna cea binemeritata si a-i oferi rasplata cea cuvenita!
Noi, cei inca ramasi in aceasta lume, pe acest pamant, ne vom face, in continuare, datoria de a ne ruga lui Dumnezeu pentru Parintele nostru Nicolae ca El sa-l aseze in ceata dreptilor si sa-l numere cu Sfintii Sai cei alesi si binecuvantati!
Vesnica sa-i fie pomenirea!…
 
Stelian Gombos
 

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

 1. gheorghe spune:  http://www.taize.fr/ro_article6188.html
  „Fratele Alois a avut prilejul de a se întoarce la biserica părintelui Galeriu, Sf. Silvestru, pentru o celebrare a vecerniilor, care a adus laolaltă tineri din tot Bucureştiul şi din împrejurimi. … Se simţea că această vizită a fost pregătită de mai mulţi oameni de-a lungul mai multor decenii. Părintele Bordasiu, paroh, la acea vreme, al bisericii Sf. Silvestru, care a început să trimită la Taizé grupuri din Bucureşti încă din 1990, ”
  ––––
  Dumnezeu sa-l ierte!
  Indrumator in ratacirea a turmei – sa nu mai fie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.