CATEDRALA


Slava lui Dumnezeu pentru toate” a spus Marele Parinte al Bisericii – Sfantul Ioan Gura de Aur, la sfarsitul calatoriei sale pamantesti, in si prin aceasta viata!

La fel spunem si noi, dreptslavitorii crestini romani acum, cand cu ochii nostrii am vazut si cu glasurile noastre marturisim lucrarea lui Dumnezeu, cea plina de Har, Dar si Binecuvantare, in contextul implinirii marelui eveniment, solemn, al Tarnosirii Catedralei noastre Nationale, Catedrala biruintei, a bucuriei, a izbavirii, a sfintirii si a mantuirii neamului nostru romanesc, acum, in anul nostru centenar, fiind, practic, singurul „produs finit, incheiat si realizat” in tot acest (ras)timp!

Da, eu unul, aici si acum, dau slava Dumnezeului Celui Preainalt, aducand lauda, cinste, recunostinta, apreciere, pretuire si admiratie tuturor fondatorilor, ctitorilor, binefacatorilor, ostenitorilor, donatorilor, constructorilor si cinstitorilor acestui maret edificiu si sfant altar al Bisericii noastre Nationale, majoritare si Romanesti!

In aceste imprejurari Biserica noastra a demonstrat si dovedit, inca odata, pentru a cata oara, ca are capacitatea desavarsirii lucrului inceput, finalizandu-l, ducandu-l la bun sfarsit, adica pana la capat, cu seriozitate, cu asumare, determinare si responsabilitate!

Macar atata sa invatam si noi, din toate acestea: sa fim seriosi, corecti, onesti, demni, fermi, constiiciosi si responsabili, pana la capat!

Altminteri, nu am ramas cu nimic altceva din tot acest an centenar decat cu CATEDRALA!

Stelian Gombos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.